TEMA IV - TRACTAMENT DE LA INFORMACIÓ ESCRITA
TASCA I - LES NOSTRES RECEPTES - TEXT AVANÇAT
TASCA I - LES NOSTRES RECEPTES - TEXT AVANÇAT

La tasca ha consistit en crear les receptes de cuina d'un menú (primer plat, segon plat i postres).
Els passos que he fet han estat els següents:
1.- He escrit les receptes senceres, seguint una mica l'estructura d'una plantilla.
2.- He anat a Internet i he cercat una imatge per cada recepta i l'he "Guardat com".
3.- Després he tornat al text i he anat a Insereix>Imatge>des d'un fitxer i he col-locat la imatge.
4.- He clicat sobre la imatge amb el botó dret del ratolí> Ajusta> Paral-lel> D'acord.
Ara he anat introduint els següents elements:
1.- Nom de la recepta.Utilització de la lletra capital.
- He seleccionat el nom de la recepta i he anat a Format>Paràgraf>Inicials destacades>Configuració i he escollit "Visualitza les inicials destacades". En "Estil de caràcter" he canviat el tipus de lletra.
2.- Llista d'ingredients. Utilització dels pics del processador i autoformat del text.
- He seleccionat la llista d'ingredients i he anat a Format> Pics i numeració.
3.- Seqüència d'elaboració de la recepta. Utilització de Columnes, numeració automàtica, Interlineat, Sagnats.
- Distribuir la informació en dues columnes.
- He seleccionat tot el text de l'elaboració de la recepta, he anat a Format> Columnes> Escollir dues columnes i Espaiat 0,20.
- Numerar de forma automàtica els passos de la recepta, escollint un format de numeració en esquema que combini números i lletres.
- He seleccionat el text de les columnes i he anat a Format> Pics i Numeració> Esquema i he escollit 1.a)... Tots els paràgrafs han tingut numeració 1,2,3,4,... Per modificar els sub números en a),b),c).. he posat el cursor a cada línia i amb el botó dret del ratolí he pitjat la fletxa -Avall un nivell. Ho he fet amb tots els apartats. Després de manera manual amb el cursor he posat tot el text de cada apartat en línia amb el de dalt.
- Establir un interlineat de 1,5 línies als diferents apartats (Ingredients, elaboració de la recepta).
- He seleccionat cada paràgraf i he triat Format> Paràgraf> Sagnats i espaiat> Interlineat: (1,5 línies).

- Emprar diferents tipus de sagnat (de primera línia) per a presentar la informació.
- Als títols "Ingredients" i "Elaboració" he posat el cursor davant la paraula i amb el botó dret del ratolí he escollit Paràgraf>Sagnats i espaiat i he clicat a "Primera línia".
4.- Habilitar el control de línies vídues i orfes al final de la pàgina.
- He col-locat el cursor al final de la pàgina i he anat a Format> Paràgraf> Flux de text> Opcions: Control de línies òrfenes 2 / Control de línies vídues 2.
5.- Introduir Salts de pàgina entre una recepta i la següent.
- He col-locat el cursor al final de la pàgina i he anat a Format> Paràgraf> Flux de text> Salts: Insereix> Tipo: Pàgina> Posició: Després> D'acord.
6.- Copiar el format de la recepta. Utilització del pinzell de format de la barra d'eines.
- He copiat el format de la primera recepta elaborada per tal de formatar de forma idèntica els diferents elements de la següent recepta amb el pinzell de format.
- He seleccionat cada paràgraf de la recepta i he clicat a la icona del pinzell de format. Després he aplicat el mateix format al paràgraf de la recepta següent, l'he seleccionat i he pitjat dues vegades a sobre.
7.- Introduir el nom de la persona creadora de la recepta, fent servir els tabuladors.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada